Våra partners
Ensam lär sig aldrig bäst. Utan våra partners hade våra produkter inte kunnat nå lika högt. Genom våra partnerskap med gymnasium, läromedelsutgivare och teknikföretag har vi kunnat förse vår verksamhet med viktiga nyckelkompetenser
Ensam lär sig aldrig bäst. Utan våra partners hade våra produkter inte kunnat nå lika högt. Genom våra partnerskap med gymnasium, läromedelsutgivare och teknikföretag har vi kunnat förse vår verksamhet med viktiga nyckelkompetenser
Vår eminente Daniel tillsammans med två fysikintresserade på Malmö Museum.
Hedda Anderssongymnasiet är ett nyligen etablerat kommunalt gymnasium i Lunds kommun som antog sina första elever 2018. Skolan undervisar i de klassiska teoretiska programmen, och utmärker sig genom sitt stora fokus på pedagogik. För att tillgodose sina elever med det senaste inom pedagogik har de valt att satsa på virtual reality i sin undervisning, där man har konstruerat ett toppmodernt VR-klassrum där en hel klass kan undervisas samtidigt. I klassrummet tillåts eleverna samarbeta och lära sig komplexa naturvetenskapliga fenomen på ett mer förkroppsligat och pedagogiskt sätt i virtuella lärmiljöer.
Genom vårt samarbete med Hedda Anderssongymnasiet har vi fått värdefull insikt i vilka behov det moderna svenska gymnasiet har av virtual reality i sin undervisning, och vilka lärmiljöer som är intressanta att använda i undervisningen. Vi fortsätter att involvera Hedda Anderssongymnasiet i vår utveckling med avsikten att skapa konkurrenskraftiga produkter som bidrar svenska skolor med värdefullt lärande.
Utan Lunds Universitet hade inte Edda Knowledge funnits, ett faktum som stämmer än idag. Edda Knowledge föddes ur ett omfattande projekt som utfördes under två kurser på den kognitionsvetenskapliga institutionen, en institution som vi än idag bibehåller ett nära samarbete med. Detta samarbete har givit oss en stark förankring i den senaste forskningen kring pedagogik och lärande, vilket har visat sig vara en stark tillgång vid utformandet av våra produkter.
På den kognitionsvetenskapliga institutionen har gruppen Educational Technology Group under många år forskat på pedagogik och inlärning hos olika åldersgrupper. Tillsammans med gruppens ledare Agneta Gulz och Magnus Haake, samt doktoranden Eva Maria Ternblad och forskaren Jens Nirme, har vi sammanställt och tagit i beaktande flera viktiga forskningsprojekt under utvecklandet av vår första produkt “Labba med Arkimedes”.
Malmö Museum har på ett mycket generöst vis låtit oss demonstrera våra produkter för deras besökare på Tekniska Museet i Malmö. Tillsammans med deras kurator Samuel Thelin och koordinator Pontus Wiahl har vi kunnat ta fram en VR-upplevelse som är inbjudande för alla åldrar, och på så vis hjälpa till att väcka intresse för de naturvetenskapliga ämnen hos besökarna. Detta har även varit ett mycket fint tillfälle att visa våra produkter för allmänheten.
Deras smarta VR-lösning om Arkimedes princip gav våra besökare i alla olika åldrar en lekfull och kunskapsrik förståelse i en annars komplicerad fråga.— Samuel Thelin
Microsoft Sverige har även varit en värdefull samarbetspartner, och hjälpt oss få tillgång till en teknisk infrastruktur som kan stödja de tekniskt avancerade lärmiljöer vi utvecklar. Därtill har de hjälpt till och bistått oss med den senaste tekniken från flera andra aktörer, däribland OpenAI, som vi har kunnat integrera i våra produkter på ett gynnsamt sätt.